Quiche

We maken hier thuis dikwijls quiche. Ik hoor dat vrienden er vaak niet durven aan beginnen omdat dat moeilijk zou zijn. Maar niets is minder waar. Het is niet alleen makkelijk, het is ook een manier om de kinderen groenten te laten eten die ze normaal niet zo lekker vinden.

Ingredienten:
1 pak kruimeldeeg
4 eieren
5dl room
150gr gruyèrekaas
1 doosje geitenkaas (Chavroux)
6 stronken witloof
100gr spek (zeer fijn gesneden)

Snij het witloof fijn en stoof het samen met het spek. Leg de kruimeldeeg in een platte taartvorm en besmeer de bodem met de geitenkaas. Op de quiche op de foto werd de geitenkaas in 5 partjes op het witloof gelegd. Verdeel nu het witloof en de spekjes in de taartvorm en vermeng er de gruyère onder. Meng de room met de eieren, voeg een beetje peper en zout toe en giet in de taartvorm. Bak de quiche in een voorverwarmde oven, ongeveer drie kwartier tot een uur, op 180 graden. De quiche is klaar wanneer er geen deeg meer aan de prikker hangt.
Variaties:
Vervang het witloof, het spek en de geitenkaas door:
1 zak eikenbladsla en 1 camembertkaas in plakjes gesneden
of
broccoli en bloemkool met zalm
of

prei en spek

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s