Vier iconische ontwerpen om op te zitten

Ik hou er wel van om in mijn interieur de landelijke stijl te gaan combineren met modern design. En een goede manier om design binnen te brengen in je interieur zijn stoelen.

Deze klassiekers vind ik dan ook fantastisch.

IMG_0097

Linksboven zie je de Plastic Side Chair DSW en de Plastic Armchair DAW. Het zijn ontwerpen uit 1950 van Eames en nu terug helemaal hip. Je kan geen woonblog of -tijdschrift openen zonder hem tegen te komen.

Rechtsboven zie je The Model A-chair van het merk Tolix. Hij is vaak te vinden op het terras van het betere café. Het is een ontwerp uit 1934 van de hand van Xavier Pauchard.

Linksonder is The Butterfly chair. Dit tijdloze model uit 1937 is een ontwerp van Jorge Ferrari-Hardoy, Antonio Bonet en Juan Kurchan. Deze stoel, ook wel BKF chair genoemd, staat in het MoMa museum in New York als een van de beroemdste ontwerpen uit de vorige eeuw.

Rechtsonder zijn de Toy Chairs van Philippe Starck te zien. De stoelen zijn stapelbaar en uiterst geschikt voor buiten. Zelf heb ik er vier en ik heb ze gecombineerd met een stoere houten tafel.

image

Wil je deze stoelen aanschaffen, dan zal dit een aardige hap uit je budget nemen. Als je rondkijkt op internet zal je van elk van deze stoelen wel een goedkopere replica vinden. Maar NIET DOEN! Je spaart beter wat langer om de echte modellen te kopen. Ze zullen langer mee gaan, ze zijn mooier afgewerkt, van een betere kwaliteit en wil je ze later terug verkopen zal je er nog een mooie prijs voor krijgen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s