DAS MAGAZIN GENT: een literair festival in het hartje van de stad.

IMG_0169

Gisteren was ik op het DAS MAG festival. Het Nederlandse literaire tijdschrift Das Magazin organiseerde voor de eerste keer een boekenfestival met 12 leesclubs op verschillende locaties in Gent. De formule was simpel: 12 schrijvers ontmoeten elk 25 lezers om over hun laatste boek te praten.

Ik kon een plaatsje bemachtigen in de leesclub van Griet Op De Beeck. Eind augustus viel haar nieuwe boek “Kom hier dat ik u kus” in de bus. De verwachtingen waren hoog gespannen na haar fantastische debuut “Vele hemels boven de zevende”. Maar die werden meer dan ingelost. Het boek leest als een trein en zat bij momenten dicht op mijn huid. Het is een boek geworden vol moed en mildheid.

De leesclub zelf was een leuke ervaring. De club ging door in een  kasteeltje in centrum Gent  en werd gemodereerd door Lisbeth Imbo. Ze liet iedereen aan het woord en zorgde voor een open en ontspannen sfeer. Griet Op De Beeck zelf mocht vooral veel complimenten in ontvangst nemen. Jezelf zo kwetsbaar durven opstellen in een boek maar ook in de rechtstreekse confrontatie met je lezers, het is niet evident maar het leverde haar gisteren vooral warme reacties op.

image

Foto: Lien De Paepe

Na het gesprek dat toch ruim twee uur duurde, trokken veel deelnemers, moderators en auteurs nog naar de Balzaal van de Vooruit om samen te fuiven. Wij ook!

image

In Amsterdam organiseert het magazine geregeld ontmoetingen tussen lezers en auteurs die net een boek uit hebben. Ik hoop dat dit festival de start was van lange reeks leesclubs in Gent.

Kom hier dat ik u kus Griet Op De Beeck

‘Hoe meer je de schaamte overwint, hoe meer je durft te tonen van jezelf, hoe beter je boek wordt.’  Griet Op De Beeck in DM

Dank je wel Griet om jezelf te tonen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s