Een vegetarische pizza voor elk seizoen.

 image

Herfst

Witte pizza met pastinaak en tijmgemarineerde paddenstoelen (4 personen)

Ingrediënten
2 pakjes pizzadeeg – 2 rode uien – 500gr pastinaak – 60gr gemalen gruyère – 150gr room – 250gr kerstomaten – 250gr champignons – 2 teentjes knoflook – 4tl tijm – zout – zwarte peper  –  1,5el olijfolie – 1el balsamico-azijn

Rol de deeg uit en leg ze op een bakplaat
Snijd de rode ui in fijne plakjes. Schil de pastinaak en snijd hem ook in fijne plakjes. Verdeel beide groenten over de pizza’s.
Rasp de kaas en strooi de helft over de pizza’s.
Meng de room, tijm, 0,5tl zout en 2 snuifjes gemalen zwarte peper en verdeel dit over de pizza’s.
Bak de pizza gedurende 15 minuten in het midden van de oven.

Halveer de kerstomaten. Snij de champignons in fijne plakjes. Meng de olijfolie, de balsamico-azijn, 2 geperste teentjes knoflook, 2tl tijm, 0,5tl zout en 2 snuifjes gemalen zwarte peper.  Meng de kerstomaten en de champignons onder de marinade.  Verdeel de groenten over de pizza en laat ze de laatste vijf minuten mee bakken.

Dit is een recept van Smartmat – www.smartmat.be

Winter

Wintertaart met gevulde champignons en spinazie (4 personen)

Ingrediënten
1 rol bladerdeeg – 500gr portobello’s – 150gr bladspinazie – 1 sjalot – 1 teentje knoflook – 1 tl fijn gehakte marjolein – 80gr verse geitenkaas – 1el gehakte walnoten – olijfolie – knoflookolie – peper en zout

Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de spinazie, laat ‘m slinken in olijfolie en uitlekken. Maak de champignons schoon, verwijder de steeltjes en snij die in stukjes. Meng die met de gepelde en gesnipperde sjalot en knoflook.

Leg het bladerdeeg op een ovenplaat met bakpapier. Verdeel de spinazie erover.

Zet de champignonhoedjes op de spinazie. Vul ze met de knoflookmix en verbrokkelde geitenkaas. Bestrooi met marjolein en walnoten. Besprenkel met knoflookolie en zet 20 min. in de oven. Serveer met uienconfituur.

Dit is een recept van Ilse kookt  –  www.libelle-lekker.be

Lente

Pizza met asperges, tuinbonen en mozzarella (6 personen)

1 bussel groene asperges – 1l groentenbouillon – 200gr gedopte tuinbonen – 1 losgeklopt ei – 1 bol mozzarella – 1 takje basilicum – 2el extra vergine olijfolie – fleur de sel en vers gemalen zwarte peper – 2 pizzabodems

Schil de asperges tot op 1 cm van de kopjes en halveer ze. Breng de groentenbouillon aan de kook en blancheer de asperges 1 minuut. Laat uitlekken.
Blancheer de tuinbonen 5 minuten in dezelfde bouillon. Laat uitlellen en verwijder de grijze schilletjes.
Verwarm de oven op 200 graden. Leg de pizzabodems op een bakplaten en bestrijk met het ei.
Snij de mozzarella in dunne schijfjes en schik over de pizza’s. Verdeel er de groenten over. Werk af met de fijngehakte basilicum en een straaltje olijfolie. Kruid met Fleur de Sel en zwarte peper.
Bak de pizza’s 10 minuten.

Dit is een recept uit Nest special koken  –  nr. 17 – voorjaar 2013

Zomer

Pizza met courgettes en verse geitenkaas (4 personen)

Ingrediënten
1 rol pizzadeeg – 1 groene courgette – 1 gele courgette – 2 bosuitjes – olijfolie – 200gr verse geitenkaas – 2 el pijnboompitten – 2 el versgeraspte parmezaan

Verwarm de oven op 200°.
Leg de pizzabodems op de bakplaat. Snij de courgette in de lengte in fijne plakjes en rooster ze op een grillpan. Bak kort de fijngehakte uitjes in wat olijfolie.
Smeer de pizzabodems in met de verse geitenkaas. Strooi er de uitjes over. Schik de geroosterde schijfjes courgette en strooi er de pijnboompitten en de parmezaanse kaas over. Kruid met peper en zout. Als ze uit de oven komen kan je ze nog besprenkelen met olijfolie.

Dit is een recept uit Nest special koken  –  nr. 17 – voorjaar 2013

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s