Things-to-do in Rotterdam: #1 Kop van Zuid

Dit jaar trokken we twee keer naar Rotterdam. Eerst een weekend zonder de kinderen in februari en dan vijf dagen in juli met de kinderen.
Rotterdam wordt terecht wel eens vergeleken met Manhattan. Doordat de stad tijdens WO II zwaar werd gebombardeerd, vind je er veel moderne architectuur en indrukwekkende wolkenkrabbers.

Kop van Zuid is zeker een stadsdeel dat je moet bezoeken. Het is een vrij recent aangelegde wijk ontwikkeld op een in onbruik geraakt haventerrein gelegen op de zuidoever van de Nieuwe Maas. De oude industriële pakhuizen in contrast met de moderne wolkenkrabbers maken van de wijk een interessante plaats.
Het nieuwe stadsdeel wordt verbonden met het centrum van Rotterdam door de Erasmusbrug. Stap net voor de brug van de tram of metro om er te voet over te wandelen. Zo kan je al genieten van de fantastische views.

image

image

Ben je de brug over, dan kom je op dit kruispunt .

image

Als je de Wilhelminakade in wandelt, kom je langs de verticale stad van Rem Koolhaas, enkele mooie pakhuizen en het fotomuseum in het Las Palmasgebouw.

image

image

image

Helemaal op het einde vind je Hotel New York met in de kelder de New York barbershop. Het hotel heeft een lekkere keuken en bij warm weer is hun terras zeker een aanrader.

image

image

image

Loop terug naar de Erasmusbrug via de Antoine Platekade.  Je ziet er van ver enkele bollen op het water liggen. Dat is Het Drijvend Paviljoen, een  expertisecentrum dat een innovatieve aanpak van klimaat, energie en water promoot. Je kan er gerust eens binnen wandelen.

image

image

Mocht je zin hebben om te vertrekken, dan kunnen volgende linken interessant zijn:

NHow Hotel in de verticale stad

Hotel New York

Nederlands Fotomuseum

Het Drijvend Paviljoen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s