Aards Paradijs

Gisteren stelde Seppe Van Groeningen zijn debuutroman “Aards paradijs”  voor in de Vooruit in Gent. En omdat het Aards paradijs uit het boek  in het dorp ligt waar ik woon, was ik benieuwd naar de inhoud.
Ik vond een youtubefilmpje waarin Seppe Van Groeningen vertelt over zijn debuut.

Op de achterflap wordt het boek als volgt beschreven: “Jules wordt geboren in ’t Aards Paradijs, een afgelegen hoeve, waar zijn ouders tussen hoog opgeschoten maïsplanten zorgeloos marihuana verbouwen. De teelt trekt jaarlijks een stroom vrienden, iedere zomeravond wordt een feest. Zijn vader is een groot John Lennon-fan en ook Jules moet een begeesterd muzikant worden, of op z’n minst een kunstenaar. Hij tokkelt op zijn ukulelebanjo het vel van z’n vingers en schetst zijn kleurpotloden tot stompjes. Maar wat hij ook probeert, Jules stelt zijn vader keer op keer teleur. Tot er op school een Aziatisch meisje naast hem komt zitten, zijn ogen opengaan en hij de feeërieke wereld waarin hij woont, verlaat”

imageOp de boekvoorstelling werd voorgelezen uit het boek door Francesca Van Thielen, Hilde Van Mieghem, Josse De Pauw en Dirk Roofthooft en tussendoor werd muziek van The Beatles, die prominent aanwezig is in het boek, gespeeld. Het werd een gezellige avond met veel bekend volk, en dan heb ik het zowel over BV’s als over verschillende dorpsgenoten. De fragmenten die werden voorgelezen waren aanstekelijk genoeg om het boek bovenaan mijn lijst ‘te lezen boeken’ te zetten.

Advertenties

Een gedachte over “Aards Paradijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s