Ellis Gourmet Burger Brugge

imageOp een vrijdag, na school, had ik afgesproken met de kinderen om te gaan shoppen in Brugge. We sloten de avond af met een hamburger bij Ellis. De keten heeft naast Brussel, Antwerpen, Knokke Heist, Gent en Maas Mechelen Village nu ook een restaurant in Brugge. Ik was wel benieuwd want hamburgerrestaurants-de-luxe zijn  een echte hype.

Ellis Gourmet Burger Brugge vind je op het Simon Stevinplein, vlak bij de Steenstraat. We kregen een tafel achteraan het restaurant. De muren zijn bezet met houten panelen en muurschilderijen maar boven ons hoofd hangt de Zettel’Z 5 – designlamp van Ingo Maurer. Ze combineren dus moeiteloos klassiek met design en dat vind ik altijd oké. En laat ons eerlijk zijn: eten smaakt toch beter in een mooie omgeving.

Op de kaart werden we verrast door de originele combinaties. Ik ga voor veggie. De portobelloburger is een lekker krokant broodje met portobello, geitenkaas, gegrilde groenten, dragonmayonaise en rode ui. Mijn kinderen kiezen resoluut voor vlees. Ze bestellen de Ellis Special Bacon met rundergehakt, cheddar, gerookt spek, sla, tomaat, rode ui, augurken, mosterd en ketchup.

De hamburgers kwamen snel op tafel, geen luxe met hongerige tieners aan tafel die nog andere plannen hebben op vrijdagavond. Ze waren zeer lekker en in niets te vergelijken met de verlepte exemplaren in de fastfoodketens. En het prijskaartje dat vast hangt aan deze ‘luxeburgers’ valt zeer goed mee. De duurste burger op de menukaart, de Meatlover by Dierendonck, kost 13€. Zeer schappelijk dus.

Ellis Gourmet Burger – www.ellisgourmetburger.com – Simon Stevinplein 14 . 8000 Brugge

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s