Things-to-do in Rotterdam #2: drie lekkere adresjes

Bazar

imageDe oriëntaalse inrichting, de drukte van een Oosterse Bazar, obers van allerlei nationaliteiten met grote zilveren plateau’s balancerend op één hand hoog boven hun hoofd, de lekkere wereldkeuken,…  In dit drukbezochte restaurant waan je je in een sprookje van 1001 nachten. Het eten is er heel lekker en de rekening achteraf valt reuze mee. Hier vind je een verslag met foto’s die de sfeer van het restaurant mooi weergeven.

imageBazar – Witte de Withstraat 16 – Rotterdam

Het Vlaams Broodhuys

imageJe kan er terecht voor een ontbijt, een lunch of afternoon tea. De producten zijn artisanaal gemaakt, de inrichting van de broodzaken is gezellig. Je kan het qua concept, sfeer en producten vergelijken met het Belgische Le Pain Quotidien. In het Broodhuys op de Nieuwe Binnenweg at ik ooit een late lunch, in die op de Meent gingen we met het hele gezin ontbijten. Beide keren aten we lekker en was het personeel bijzonder vriendelijk. Je kan er ook gewoon een brood of patisserie kopen om mee te nemen.

imageHet Vlaamsch Broodhuys – Nieuwe Binnenweg 127b of Meent  8a – Rotterdam

Hotel New York

image2Hotel New York is zowel in de zomer als in de winter een bijzondere plek. Het hotel ligt net buiten het stadscentrum maar het loont zeker de moeite om langs te gaan. Bij mooi weer kan je genieten van het lekkere eten op het grote terras met een fantastisch zicht op het water en het centrum van Rotterdam. In de winter zit je binnen om te eten in een gebouw dat vroeger dienst deed als hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn. Veel Europeanen verlieten vanuit deze plek het continent per stoomschip om hun geluk te zoeken in Amerika. Op het menu staan zowel de klassieke slaatjes als lekkere oesters en andere schaaldieren.  Het restaurant is ook te bereiken met de watertaxi die je hier kan reserveren.

image1Hotel New York  –  Koninginnenhoofd 1  – Rotterdam

Foto’s
Bazar lantaarns: Adventurous Kate’s solo female travel blog
Bazar eten: Pinterest – Vie Jeremias – My Food

Het Vlaamsch Broodhuys voorgevel en ontbijt: Facebookpagina Vlaamsch Broodhuys

Hotel New York gebouw: eigen foto
Hotel New York restaurant interieur: Pieter Musterd

Advertenties

Een gedachte over “Things-to-do in Rotterdam #2: drie lekkere adresjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s