Dessertjes in glaasjes: lekker!

Photo by Liesbet Denys on the 'Journalofthegoodlife' blog

Photo by Liesbet Denys on the ‘Journalofthegoodlife’ blog

Woensdag is hier al een tijdje receptendag. En deze week is dat niet anders.  Deze week geef ik twee recepten voor dessertjes in glaasjes. Als wij vrienden uitnodigen om te komen eten, dan wordt het dessert vaak wat verwaarloosd. Zelf ben ik niet echt een zoetekauw, ik ben meer van het aperitief. En dat vertaalt zich dus vaak in veel aperitiefhapjes en een lekker voorgerecht. Het dessert is dan vaak het kind van de rekening. Er worden nog snel wat chocolaatjes en koekjes gekocht, een koffietje gezet en klaar! Maar nu hebben we de dessertje in glaasje ontdekt. Ze zijn super simpel  om klaar te maken en kunnen zeker een dag op voorhand gemaakt worden.

Dit zijn twee toppers!

Panna cotta met mangocoulis
Ingrediënten (4 pers)
0,5l room (40%VG)
1 vanillestokje
4gr gelatine30gr suiker
200gr fondantchocolade
1 mango

Snij het vanillestokje open en schraap het merg er uit. Breng de room aan de kook met de vanille en de suiker. Breek de chocolade is stukjes en meng die onder de room tot de chocolade helemaal gesmolten is. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water, knijp ze uit en meng ze onder het nog warme panne cotta – mengsel tot de blaadjes helemaal opgelost zijn. Verdeel over de glaasjes en laat opstijven in de koelkast. Net voor het opdienen mix je een mango fijn en giet je een laagje op de opgesteven panna cotta. Werk af met een muntblaadje.

Sinaasappelmousse
Ingrediënten (4 pers)
1 citroen
3/4l sinaasappelsap
5dl room
15gr gelatine
150gr suiker
2 sinaasappelen in ontvliesde blokjes gesneden

Pers de citroen uit. Voeg er 100gr suiker en het sinaasappelsap bij. Warm deze vloeistof op en laat het even opkoken. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water, knijp ze uit en meng ze onder het warme mengsel. Roer goed tot de gelatine is opgelost en giet het mengsel door een zeef. Laat het mengsel afkoelen. Klop intussen de slagroom op met de rest van de suiker. Schep de slagroom onder de vloeistof op het moment dat het afgekoelde sap begint te stollen. Verdeel het mengsel over de glaasjes en laat enkele uren opstijven in de koelkast. Werk ze net voor het opdienen af met de blokjes sinaasappel.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s