Smakelijk eten op Pinterest!

image

Bron: Pinterest

Ik probeer hier op woensdag altijd een recept te delen. Vandaag niet, vandaag wil ik het even hebben over de kunst van de ‘foodphotography’. Een echte stiel op zich! Daar ben ik achter gekomen sinds ik op deze blog ook foto’s wil delen van de gerechtjes die ik maak. Vaak moet ik op zoek naar een foto op internet. Waarom? Omdat de meest smakelijke maaltijden er op foto plots wansmakelijk uit gaan zien. Frustratie alom! Het is ook de frustratie van veel restauranthouders die hun lekkerste gerechten als derderangsmaaltijden zien verschijnen op Facebook en Instagram (#foodporn). Echt reclame voor het restaurant is het vaak niet.

image

Bron: Pinterest

Maar ik laat me niet meer vangen. Koude gerechtjes lukken vaak wel om mooi te fotograferen en even vaak fotografeer ik de ingrediënten vooraf omdat een aubergine er rauw zoveel mooier uit ziet dan gebakken. En ik ga ook op zoek op Pinterest. Daar vind ik massa’s foto’s van gerechten die er wel smakelijk en inspirerend uit zien. Kijk maar naar de foto’s in deze post. Alleen maar respect voor de fotografen!

image

Bron: Pinterest

Advertenties

2 gedachtes over “Smakelijk eten op Pinterest!

  1. Mijn eindwerk voor de fotografieopleiding die ik gevolgd heb, ging over bakken. Ik heb af en toe toch serieus gevloekt om al die dessertjes smakelijk in beeld te brengen. Nadien heb ik nog enkele sessies food photography gevolgd, maar ’t is toch een aparte kunst.

    Like

    • Ik vind het dikwijls zo raar! Onlangs wou ik een pan risotto fotograferen. Het zag er zo mooi uit maar ik kreeg die kleuren niet op foto, het was precies een egale bruine brei. Echt niet smakelijk! Maar misschien kan jij een paar tips geven op je blog?

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s