Dagen zonder vlees – Pasta pesto met geitenkaas.

image

Photo by Liesbet Denys on the ‘Journal of the GoodLife’ blog

Pasta pesto maar dan net iets anders.

Ingrediënten
Linguine
1 potje Chavroux geitenkaas
1 potje half zongedroogde tomaten
pijnboompitten
Geraspte Parmezaanse kaas
Voor de pesto
3 handenvol basilicum
60gr pijnboompitten
1 teentje knoflook
60gr Parmezaanse kaas
1,5dl olijfolie
citroensap
peper en zout

Kook de linguine zoals op het pak vermeld staat.

Maak ondertussen de pesto. Voeg de basilicum, de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas en de olijfolie samen en mix met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa. Breng op smaak met peper, zout en een beetje citroensap.

Meng de linguine met de pesto en het potje Chavroux tot alles mooi gesmolten is en egaal verdeeld is over de pasta. Zet tijdens het mengen nog even op het vuur zodat alles warm blijft. Voeg wat zongedroogde tomaatjes toe.

Serveer deze pasta met een extra potje pijnboompitten en een potje geraspte Parmezaanse kaas om de pasta op smaak te brengen.

Ik voeg soms wat gebakken schijfjes champignons toe. Of ik vervang de zongedroogde tomaten door kerstomaatjes. Of ik meng net voor het opdienen nog wat rucola door de pasta. Al deze extra ingrediënten zijn ook samen te combineren.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s