Ravioli met wortel-ricottavulling en salie-botersaus

image

Photo by Liesbet Denys on the ‘Journal of the GoodLife’ blog.

Vakantie betekent meer tijd om wat te experimenteren in de keuken. Ik maakte een ravioli met wortel-ricottavulling en salie-botersaus. Het is een eenvoudig lekker gerecht maar dat toch wel wat voorbereiding vraagt.
Ingrediënten
De pasta
500gr pastabloem
5 eieren
zout
De vulling
500gr wortelen
2 el ricotta
peper en zout
De saus
4 el gezouten boerenboter
8 blaadjes salie
citroensap
peper en zout

image
Schil de wortelen, snij ze in blokjes en kook ze. Hou er 100gr apart om je borden te dresseren. Laat de rest in een vergiet helemaal afkoelen. Voeg dan pas 2 el ricotta toe en mix met een staafmixer. Voeg peper en zout toe.

Giet de pastabloem op een bergje op je werkblad en maak een kuiltje. Strooi wat zout om het deeg te kruiden. Breek de eieren in het kuiltje en meng eerst voorzichtig. Kneed daarna tot een gladde bol deeg. Wikkel hem in plastic folie en laat een half uurtje rusten in de frigo. Kneed nog even kort. Verdeel in 5 kleinere porties, klop deze plat met een deegroller en rol uit tot plakken van 0,5 cm dik. Snij elke plak in een zo groot mogelijke rechthoek en haal het door de pastamachine tot je fijne maar stevige vellen hebt. (Heb je geen pastamachine rol je het deeg gewoon verder fijn met je deegroller.) Snij de vellen in vierkantjes van 5 cm op 5 cm. Leg een klein bolletje wortel-ricottavulling in het midden van een vierkantje, leg er een ander vierkantje op en druk de randjes goed toe.
Voor de saus smelt je de boter en laat je hem lichtjes bruin worden. Voeg de fijn gesneden blaadjes salie en 2 scheutjes citroensap toe. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
Terwijl je de botersaus maakt, laat je de ravioli gaar koken.
Haal de ravioli uit het water met een schuimspaan, verdeel over vier borden, verdeel de worteltjes die je apart zette ook over de borden en overgiet met de salie-botersaus en serveer onmiddellijk.

Enkele tips
Zorg dat er zo weinig mogelijk lucht in het raviolipakketje zit, anders bestaat het gevaar dat je ravioli open barst bij het koken.
De ravioli hoeft maar enkele minuutjes te koken wanneer je de deeg dun genoeg uitrolde.
Nadat je de randjes van de ravioli goed hebt toegedrukt tot bij de vulling mag je gerust wat pasta wegsnijden want vaak zijn het die randen die moeilijk gaar te krijgen zijn.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s