Het recept voor heerlijke Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes

Ik was al een tijdje op zoek naar een lekker recept voor een zoete maar gezonde snack zonder suiker en boter. En eerlijk, dat liep niet van een leien dakje. De gezonde muffins die ik bakte waren niet te eten! De papieren bakvormpjes kleefden zo hard dat ze niet meer los kwamen van de muffins. En de muffins zelf waren gewoon niet lekker. Als je gewoon bent om luchtige, romige muffins als deze te eten, dan zijn die platte, zwaar-op-de-maag-vallende muffins écht geen optie. Dan maar op zoek naar iets anders! Uiteindelijk is het mij gelukt om een suiker- en boter-vrij havermoutkoekje te bakken dat ook echt lekker is. Hier is mijn recept:

Ingrediënten voor 20 koekjes
200gr havermoutvlokken
60gr kokospoeder
60gr amandelschilfers
3 grote rijpe bananen
30gr ontgeurde kokosolie
100gr frambozen of blauwe bessen

Bereiding
Mix de bananen met een staafmixer fijn. Voeg de havermout, de kokospoeder en de amandelschilfers toe. Smelt de kokosolie in de microgolfoven en voeg toe. Mix alles met de staafmixer. Het deeg hoeft niet helemaal glad te zijn. Voeg de frambozen of de blauwe bessen toe en meng goed met een vork. De frambozen mogen deels geplet worden in het deeg zodat het deeg wat rood kleurt.
Ik gebruik meestal diepvriesfruit. Gebruik je frambozen, haal die dan een kwartier voor je koekjes gaat maken uit de diepvries en laat ze zachtjes ontdooien. Gebruik je blauwe bessen, haal die dan pas uit de diepvries op de moment dat je ze in het deeg mengt.

Verwarm de oven op 180°. Leg een bakpapier op een bakplaat. Verdeel het deeg in 20 kleine hoopjes over de bakplaat en druk wat aan. Bak de koekjes drie kwartier tot een uur tot ze mooi bruin zien. Laat ze afkoelen op een rooster.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s