Amsterdam bezoeken met tieners: de beste adresjes!

We gaan geregeld met onze tieners (nu 17 jaar en 14 jaar) op citytrip. Om er een succes van te maken proberen we vooral relax te zijn: niets moet en we zien wel waar we uitkomen. Overleg is belangrijk en natuurlijk mag shoppen niet ontbreken! Amsterdam is een ideale stad om er met twee tieners op uit te trekken. Hier zijn enkele tips!

Waar slapen?

imageEen appartement is perfect voor een gezin met twee kinderen. In Amsterdam vonden we een mooi, centraal maar zeer rustig gelegen appartement met twee slaapkamers, een kleine keuken, een badkamer (met Rituals-producten) en een leefruimte met een gezellige zithoek en een eethoek.
Cityden Appartments

Wat bezoeken?
Musea
image

Amsterdam heeft prachtige musea en art-galleries. Het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, het Concertgebouw en het Stedelijk Museum, allemaal liggen ze aan het museumplein, een indrukwekkend plein waar Amsterdammers en toeristen mekaar ontmoeten om te ontspannen, frisbee te spelen of wat te genieten van de sfeer op het plein. Dus bij goed weer is het zeker een aanrader om er een namiddag gewoon wat rond te hangen en één van de musea te bezoeken. Wij kozen het Rijksmuseum om de Nachtwacht van Rembrandt eens van dichtbij te zien.
Het Anne Frank museum is ook een must als je met tieners naar Amsterdam gaat. Maar als je geen vier uur in de rij wil staan om tickets te bemachtigen dan bestel je best ruim op voorhand je tickets online.

Wandelen en fietsen

image

imageHet Vondelpark, het Sarphatipark, de grachten, … wandel gewoon wat rond en onderweg kom je zeker een paar leuke wijkjes, parken en winkeltjes tegen. Maar vermijd de toeristische wijken dicht bij het Centraal Station want die zijn echt schreeuwlelijk!
We huurden ook een namiddag fietsen en trokken naar enkele buitenwijken. We bezochten eerst de OBA, de Openbare Bibliotheek Amsterdam, waar je op de bovenste verdieping iets kan eten en waar je kan genieten van een prachtig uitzicht over het stadscentrum van Amsterdam. Naast de OBA ligt een fietsenverhuur waar ze je zeer vriendelijk verder helpen en waar het een pak minder druk is dan bij de fietsenverhuur aan het Centraal Station. We trokken naar het KNMS-eiland en daarna namen we achter het station de gratis overzetboot naar het Eye. Daar is een mooi filmmuseum in een prachtig modern gebouw.
Vergeet natuurlijk ook geen boottochtje te maken.

Waar shoppen?

image

image

Vaak wachten we tot we een citytrip maken om kledij te kopen. Onze tieners vinden het fantastisch om zo dingen op de kop te tikken die in België niet te vinden zijn. En in grootsteden zijn de meeste winkels ook indrukwekkender en is er veel meer keuze. Ze vinden ook vaak originele dingen in de kleine winkeltjes. En wees gerust: na zo’n namiddagje shoppen, kan de rest van de trip niet meer stuk!

Dit zijn mijn top-adresjes:
Pols Potten
 
– KNMS-laan 39 – 1019 LA Amsterdam
Colourful Rebel
– Van Woustraat 52 -1073 LM Amsterdam
Sissy Boy
KNSM-Laan 19 -1073 LM Amsterdam
De Kalverstraat
  
De Amsterdamse variant van de Antwerpse Meir of de Gentse Veldstraat. Alle grote merken hebben er hun winkel.
De 9 straatjes  
Een gezellige buurt tussen de Prinsengracht en de Herengracht waar je de meest originele en exclusieve winkeltjes vindt. Eten en drinken kan je in de gezellige cafés en de lekkere restaurants en bij goed weer op één van de vele gezellige terrasjes.
PC Hooftstraat 
Als je eens een kijkje wil nemen bij ‘the rich and famous’ dan ben je in deze straat op het juiste adres.

Maar waar je ook wandelt in Amsterdam, overal kom je wel een leuke shop tegen!

Waar Eten?

imageWe aten al eens in Bazar Rotterdam en omdat het concept en het eten ons wel beviel, besloten we Bazar Amsterdam ook een bezoekje te brengen. En het was wat we verwachtten: een lekkere wereldkeuken tegen een zacht prijsje. Een tip: bestel niet te veel want de porties zijn enorm. Voor een lekkere ambachtelijke hamburger moet je bij Geflipt zijn, een restaurantje net om de hoek van ons appartement. Ze werken er vooral met lokale producten. De laatste avond stootten we op het kleine gezellige restaurantje ‘Het buffet van Odette’ op de Prinsengracht. Ze serveren er gezond, lokaal en eerlijk eten in een mooie omgeving. Dus als het wat meer mag zijn, is dit ‘the place to be’.

Bazar -Albert Cuypstraat 182 – 1073 BL Amsterdam
Het Buffet van Odette – Prinsengracht 598 – 1017 KS Amsterdam
Geflipt Burgers – Van Woustraat 15 – De Pijp – Amsterdam

Elke zomer trekken we op vakantie een gezinsfoto en we staan er op om die zelf trekken. Vroeger, toen we nog beroep moesten doen op een fototoestel met zelfontspanner, leidde dat tot hilarische toestanden om op tijd klaar te staan. De laatste jaren trekken we een selfie. En nu duurt het ook vaak enige tijd eer we een mooie, toonbare foto hebben. Hieronder zie je hoe dat komt. Maar zoals ik al zei, het is altijd lachen geblazen…

image

image

2 gedachtes over “Amsterdam bezoeken met tieners: de beste adresjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s